Vuoden 2009 alussa olin samassa tilanteessa kuin niin monesti aikaisemminkin: Masentunut, epäsosiaalisuuteen vaipunut ja ahdistunut. Opiskelu ei sujunut, parisuhde tuntui raskaalta ja mikään ei yksinkertaisesti kiinnostanut. Jonkin oli muututtava ja ratkaisuksi päätin kokeilla itselääkitä mielenterveyttäni aloittamalla liikunnan harrastamisen. Samassa hutakassa hienosäädettiin myös monia muita asioita: ruokavalio, alkoholinkäyttö, ja pikku hiljaa myös oma asenne elämään ovat muovautuneet aivan uusille urille. Nyt reilu vuosi myöhemmin tunnen elämäntapamuutoksen vaikutukset niin mielialoissani kuin kehossani. Molemmissa muutos on ollut positiivinen. 

Viikkoja kestäneen harkinnan jälkeen sain tänään lopultakin aloitetuksi tämän blogin. Yleensä toimin impulsiivisemmin, ajatuksesta tekoihin, mutta tällä kertaa päätin todella harkita asiaa ajan kanssa. Olen kyllästynyt tekemään äkkinäisiä päätöksiä, jotka sitten hylkään heti kun kiinnostus lopahtaa. Blogin aloittamisen sijaan päätinkin, että alan pitämään blogia. Ehkä tässä samalla opin jotain pitkäjänteisyydestä.

Mitä tässä blogissa sitten ajattelin käsitellä? Kuntoilua, motivaatiota, treenikokemuksia, inspiraatiota; yleensäkin terveellisten elämäntapojen noudattamisesta kumpuavia ajatuksia ja tunnelmia. Kuten jo aluksi totesin, uudesta alusta tässä ei ole kysymys, vaan samalla tiellä pysymisestä. Kuitenkin jo vuoden sisään olen ehtinyt muuttaa mieltäni suuntaan jos toiseen "terveellisyyden" käsitettä määritellessäni, joten en oleta prosessin olevan vielä lähelläkään valmista. 

Kevään kuntoiluhaasteita minulle ovat lenkkeilyn opettelu (tähtäimessä kavereiden järjestämä 10km minimaraton kesäkuussa!), kuntonyrkkeilykurssille osallistuminen ja mahdollisesti salilla käymisen aloittaminen. Jos vielä luistelemaan ehtisi ennenkuin jäät sulavat niin siinähän sitä jo onkin.