Keskiviikkona kävin kuntosalilla ehkä ensimmäistä kertaa ikinä. Tai ainakin ensimmäistä kertaa "ihan oikeasti." Joskus koulun liikuntatunnilla siellä oli pakko käydä, mutta eipä sitä silloin ollut mitään tietoa sarjoista tai toistoista tai laitteista eikä opastustakaan herunut, joten ei sitä oikein salilla käymiseksi voi laskea. Mutta nyt sai mieheni suostuteltua minutkin mukaan opiskelijavuorolle lähistöllä sijaistevalle liikuntahallille.

Uusia liikuntakokemuksia tässä on kaivattukin, mutta kylläpä meinasi tilanne jännittää etukäteen vähän turhankin paljon! Kuntosali on kuitenkin ihan uusi sosiaalinen ympäristö, jossa on omat kirjoittamattomat sääntönsä ja tapansa. Vaikka ohjelmat ja muut olisikin mietittynä jo salille mennessä, niin näin kotipunttaukseen tottuneelle jo muiden ihmisten läsnäolo treenaustilanteessa on melkoinen kulttuurishokki.

No, hengissä siitä tietysti selvisi ja tänään käytiin jo jatkamassa. Aloitimme yhdessä tekemään Strong Lifts -ohjelmaa, joka on kaksijakoinen ja rakentuu levypainoilla ja ruumiinvastuksella tehtäville perusliikkeille (kyykyt, maastaveto, penkkipunnerrus, punnerrukset jne.) Kylläpä huomaa selvästi miten keskivartalon lihakset ovat vahvistuneet siitä kun viimeksi olen kyykkyjä tehnyt, ihanaisen kuntopallotreenauksen (jota olen siis viime kuukaudet harrastanut ahkerasti) ansiota selvästi. Ah, jotain edistystä tapahtunut selvästi siis!

Strong Lifts -ohjelma löytyy muuten ilmaiseksi netistä, tosin englanninkielisenä. Tässäpä linkki kiinnostuneille!

Mutta nyt perjantaitunnelmiin. Kahvia ja palauttavat toimenpiteet. <3