Opiskelupaineet ovat nyt taaksejäänyttä elämää. Opinnäytetyö on siis valmis, palautettu, ja kypsyysnäytekin tehty. Tutkintotodistusta ja tuloksia tässä siis enää odotellaan. Tunteet asian suhteen heilahtelee laidasta laitaan, toisina päivinä en voi uskoa onnistuneeni ja suurin piirtein kiljun riemusta, toisina taas mikään ei kiinnosta ja päämäärättömyys vetää mielialaa alaspäin. Pitää pysyä aktiivisena, liikunta pitää elämänsyrjässä kiinni.

Ostin uimahalliin kesäkortin (rajaton uintioikeus juhannukseen asti) ja nyt olenkin ahkerasti käynyt heittämässä kierroksia altaassa. Uinti on ihanaa, vielä kun oppisi muitakin uimatyylejä kuin sammakon. Samalla tulee ulkoiltuakin kiitettävästi kun uimahalli on 5km päässä kotoa ja kuljen matkat pyörällä. 

Melkein naapuriin on avattu kuntosali. Vakiosali meni kiinni kesäksi, joten kovasti himottaisi mennä testaamaan tuo lähisali. Niillä on varusteissa kahvakuuliakin! Ja sali on 24h auki, joten aikatauluongelmat olisivat historiaa. Harmi vaan, ettei näin toimeentulotuella elävällä ole kauheasti varaa salimaksuihin (varsinkin kun pitäisi maksaa kahden ihmisen saleilut). Jospa tuota jostain löytyisi nekin rahat, olisi kiva päästä taas puskemaan rautaa.

Olen koettanut perehtyä vegaaniruokavalioon, mutta tällä hetkellä koko homma on alkanut jossain määrin epäilyttää. En haluaisi syödä hirveitä määriä soijatuotteita ja kaura/riisimaitosysteemit ovat paitsi kalliita, myös rankasti käsiteltyjä. Haluan pitää kiinni puhtaan ruokavalion periaatteestani. Proteiinin tarpeellinen saanti huolestuttaa, olen niin tottunut syömään maitorahkaa ja kananmunia, että en tiedä osaanko olla ilman. Pitää vielä pohtia.

Ranskan avoin tennisturnaus on parhaillaan menossa. Rakastan tennistä, vaikka en sitä itse ole koskaan harrastanutkaan. Olen seurannut lajia jo vuosia, ehkä olisi aika jo aloittaa itsekin pelailemaan. Roger Federer on jo aikaa sitten ottanut henkisen valmentajan paikan mielessäni. Tyyppi on elämää suurempi. 

Parturiin ja uimaan, palailemisiin.