Edellisessä päivityksessä puhuin ruokavaliostani, joten puhutaanpa nyt sitten tavoitteista! Näillä kahdella kuitenkin jonkinnäköinen yhteys on. Projektini alussa tärkein pyrkimykseni oli olla hyväkuntoinen ja sitä myötä terve(empi) aikuinen. Viimeiset 16kk ovatkin saaneet aikaan huomattavia muutoksia sekä fyysisesti, että psyykkisesti. Minua on 16-17kg vähemmän ja nuo jäljelle jääneet 76kg ovat enemmän lihasta kuin läskiä. Mielialani ovat korkeammalla ja myös tasaisempia.

Mitä minä siis tällä hetkellä tavoittelen?  Edelleen sitä parempaa kuntoa.

Kesän aikana ajattelin pudottaa muutaman kilon lisää, suunnitelmissa olisi päästä alle 70kg viimeistään syksyyn mennessä. Olen viime aikoina lisännyt aerobista harjoittelua treeneihin ja samalla linjalla olisi tarkoitus jatkaa. Strong Liftsissä olen nyt päässyt hyvin alkuun, samoilla treeneillä mennään tässäkin. Ohjelmassa varmaankin myös uintia, tennistä ja (jos vain kunto kestää) parkouria.  

Ruokavalion yritän pitää kurissa, 1600kcal tienoilla, mutta mitenkään orjallisesti en aio kaloreita tuijottaa. Jos mieleni ei tästä yhtäkkiä muutu, kokeilen kesällä muutaman viikon ajan vegaanina elämistä. Saapa nähdä jääkö sitä sille tielle jos kerran aloittaa...

~ * ~

 

Jeps jeps, taas on yksi viikko ahkeraa opiskelua takana. Alan jo odottaa opparin deadlinea kun tiedän, että sitten voi ottaa lopultakin rennosti ja toteuttaa kaikki kivat projektit, joille nyt ei ole aikaa. Kasvimaan suunnittelu, kevätsuursiivous, kirpparipöydän järkkäily ja tietysti treenaus. 

Nyt alkaa muuten tuntua siltä, että kunto olisi todellakin noussut viime kuukausien aikana ja reippaasti. Lenkkeily on edelleen rankkaa, mutta siitä alkaa jo osata nauttia. Kuntonyrkkeily on niin uudenlaista liikuntaa verrattuna aikaisempiin kuntoiluihin, että siitä saa keho varmasti paljon irti vaikkei monta kertaa vielä olekaan takana. Uimassakin olen nyt pari kertaa käynyt ja nautin siitä todella. Yleistunne on ylipäätään se riemu ja tyydytys, minkä vain treenaamalla saa aikaan! Odotan todellakin valmistumista ja kesää, jolloin varmasti treenataan p a l j o n. 

Salilla tuli käytyä tuossa hetki sitten, ihan hyvin alkaa tuo Strong Lifts jo kulkea. Pystypunnerrukset, nuo rakkaat viholliseni, jäivät enää yhden toiston päähän täydellisestä 20kg:n  5x5 sarjasta! RRrrrgh, seuraavalla kerralla, rrrr!